Nazovite nas

Za više informacija o mogućim rješenjima za vaš problem – kontaktirajte nas.
Kroz razgovor možemo jednostavnije utvrditi vaše potrebe.

Contact Info

Ured

Miroslava Krleže 22, 34000 Požega

}

Radno vrijeme

Svakim danom osim nedjelje, 8-20h.

v

Kontakti

Email: info@gps-nadzor.eu

GSM. Viber, WhatsApp, Skype

          +385(92)2946-537

Ili ispunite obrazac

2 + 15 =

Često pitana pitanja

Mogu li dobiti R1 račun?

Da. Obziom kako smo u sustavu PDV-a računi imaju izražene cijene bez PDV-a, kao i iznos PDV-a. 

Što znači samoinstalacija?

Kada kupite uređaj, većina poduzeća želi vam ga ugraditi (i to naplatit). Naši uređaji dolaze konfigurirani tako da ne zahtijevaju profesionalnu ugradnju već ih možete ugraditi sami. Ovisno o tome koji uređaj odaberete, instalacija se zasniva na spajanje uređaja u servisni (dijagnostički) priključak u vozilu pod nazivom OBD. Ili spajanje dvije žice (plus i minus) na akumulator. Naravno, uvijek možete otići i kod autoelektričara koji vam ih može ugraditi za nekoliko minuta. 

Jesu li ovo kineski uređaji?

Ne. Uređaji su EU proizvodnje, visoke kvalitete i pouzdanosti, a garancija vrijedi 12 mjeseci od dana kupnje. 

Dakle, mogu nabaviti uređaj sa besplatnim praćenjem (FREE) i profesionalnim praćenjem (PRO). Postoji li neka funkcionalna razlika? Da li se isplati to platiti?

To ovisi o vama. Za neke korisnike besplatna verzija praćenja je sasvim dovoljna. No, ako želite vidjeti sve detalje o prijeđenom putu, senzorima, zaustavljanjima i parkiranjima, kronologiju kretanja iz prošlosti na svom mobitelu (Android, iOS) i/ili putem web stranice - tada vam treba PRO usluga. Pomoću FREE usluge možete pratiti do 5 vozila, dok kod PRO nemate ograničenja. Ukoliko više ljudi u poduzeću prati kretanja vozila, moguće im je omogućiti ili onemogućiti razne izvještaje ili vidljivost vozila i slično. 

Model FREE - da li mi treba SIM telefonska kartica?

Da. To je danas najjeftiniji način da uređaj pošalje podatke na poslužitelj. Ukoliko se odlučite samo na uređaj (model FREE) tada se trebate sami pobrinuti za SIM telefonsku karticu. Cijena održavanja kartice je 20 kn/mjesec kod najjeftinijih operatera (npr. BonBon). Kartice nisu namijenjene za česte vožnje izvan Hrvatske, a pogotovo ako su u pitanju skupe mreže kao što su u Bosni. 

Dakle, godišnja cijena praćenja će vam biti oko 240 kn te ćete sami morati kontaktirati službu za korisnike za nadoplatu bona. 

Model PRO - da li mi treba SIM telefonska kartica?

Da, dobijete ju u paketu zajedno s uređajem i pristupom online usluzi za praćenje. Za razliku od karticu koje nabavljate sami (npr. BonBon, Vip) SIM kartica koju dobijete u modelu PRO ne morate nadoplaćivati. Vozilo se s njom može kretati u svim zonama: EU28 + BALKAN + RUSIJA (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Švicarska... ). Drugim riječima, nemate nikakvih ograničenja ni dodatnih troškova.

Imam sezonski posao koji zahtijeva praćenje samo nekoliko mjeseci godišnje, što mi se najbolje isplati?

Isplati se uzeti model PRO te dogovoriti od kada do kada želite uslugu koristiti. Kada sezonski posao završi, kartica i usluga praćenja se deaktivira, te ponovo bez naknade aktivira sljedeće godine. U tom slučaju ne morate izvvan sezone nadoplaćivati prepaid bonove (recimo BonBon), održavati korisnički račun i slično.